Google komt 7 mei met Pixel-nieuws; mogelijk Pixel 3a en 3a XL


Google houdt op 7 mei haar jaarlijkse Google I/O. Dat evenement draait normaliter om software maar dit jaar lijkt het ook aandacht aan hardware. En dan met name de Pixel-lijn. Het lijkt het ideale moment om nieuwe Pixel-telefoons aan te kondigen.

Al weken circuleert nieuws over de Pixel 3a en Pixel 3a XL; goedkopere mid-range modellen maar toch met Google's befaamde camera-eigenschappen. De eerste zou uitgerust worden met een 5,6 inch scherm terwijl de XL mag rekenen op een groter 6 inch scherm. Qua aandrijving bestaat er nog wat onduidelijkheid. Of beiden maken gebruik van de Snapdragon 670, of alleen de XL maakt van de Snapdragon 710 gebruik. Mogelijk kiest Google wel voor dezelfde hoofdcamera als in de Pixel 3 en 3 XL.

Google 7 mei

We verwachten 7 mei ook een eerste kennismaking met Android Q. Naast nieuwe privacy-settings krijgt deze ondersteuning voor vouwbare telefoons. Grootste verrassing blijft echter welke naam Q uiteindelijk meekrijgt. Er zijn simpelweg weinig gerechten waaruit Google kan kiezen die met een Q beginnen.

Pixel goes mid-range

Bewijs voor mid-range versies van de Pixel-serie duikt de laatste tijd steeds vaker op. Tot nu toe bestond de Pixel-serie louter uit high-end vlaggenschepen. Met bijbehorend hoog prijskaartje. Dat heeft er toe bijgedragen dat de Pixel-telefoons nooit een heel erg groot marktaandeel hadden. Iets wat met een lagere instapprijs kan veranderen. De mid-range 3a lijkt een plastic behuizing mee te krijgen om de kosten te drukken. Opvallend is dat ze een koptelefoonpoort krijgen, iets wat de Pixel 3 en 3 XL nog moeten missen.


Prijsvergelijker Google Pixel 3a
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Just Black Refurbished
€ 128,99 € 128,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 3a


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel