Oppo kondigt Reno met waaier-selfiecamera aan


Je moet als telecomfabrikant wat verzinnen om anno 2019 nog innovatief te zijn. Oppo denkt het ei van Columbus te hebben gevonden en kondigt met de Reno een telefoon aan met een wel heel bijzondere selfiecamera. Eéntje die als een waaier tevoorschijn komt.

Oppo mag dan wel een Chinees bedrijf zijn en de nu aangekondigde Reno voorlopig alleen daar verkrijgbaar, telefoons van het bedrijf zien we hier wel steeds vaker. Sterker nog, het bedrijf kondigde eerder al aan de Reno-serie op 24 april voor de Europese markt te lanceren. Hebben wij nog even tijd om te wennen aan de manier hoe de selfiecamera tevoorschijn komt.

Oppo Reno
Oppo Reno; selfiewaaier en 10x hybride zoom

Oppo kiest voor een nagenoeg randloos scherm zonder inkeping. De scherm/behuizing-verhouding komt hiermee uit op een indrukwekkende 93,1%. Het weglaten van de gewraakte notch levert uitdagingen op voor de plaatsing van de selfiecamera. Oppo zet hem in de bovenkant en scharniert hem vervolgens omhoog. Het ziet er wat gek uit en wij hebben serieuze bedenkingen over hoe bestand het is tegen stof en ander vuiligheid. Op de website staat in ieder geval geen IP-codering vermeld, hij is dus vermoedelijk niet waterdicht.

10x hybride zoom

Oppo kiest voor twee uitvoeringen; een reguliere met Snapdragon 710 en 2 camera's (48 + 5 megapixel). Er komt ook een versie met krachtiger Snapdragon 855-processor. Toch is dat niet wat hem indrukwekkend maakt. Dat doet de drievoudige camera met 10x hybride zoom. Dat komt qua specificaties overeen met de Huawei P30 Pro die onlangs ook voor de Nederlandse markt uitkwam. Ook Oppo lijkt te kiezen voor een periscoop lens met optische beeldstabilisatie maar wel met een hogere 13 megapixel resolutie. De overige sensoren komen uit op 48 megapixel en 8 megapixel (groothoek).

Oppo Reno in Nederland

Oppo kondigt de Oppo Reno en hopelijk de Reno 10x zoom op 24 april om 14:00 Nederlandse tijd aan in Zürich, Zwitserland. We zullen daar tegen die tijd hier nog voldoende aandacht aan besteden, waaronder prijzen, volledige specificaties en natuurlijk z'n beschikbaarheid.


Vermelde toestellen