Samsung maakt grote Galaxy A80 bekend met roterende camera


De Galaxy A-serie heeft een nieuwe topman en het is de A80. Het toestel met z'n draaibare 48 megapixel camera stond voorheen bekend als de A90. Verwacht hem midden mei in de winkels voor een prijs van 649 euro.

De Galaxy A-serie werd door Samsung geheel vernieuwd en aanvoerder van de nieuwe serie is onbetwist de nu aangekondigde A80. Enerzijds omdat hij het grootste beeldscherm heeft (6,7 inch met een resolutie van Full HD+), anderzijds omdat hij van de meest geavanceerde technieken gebruik maakt. Zo kent het scherm geen notch, in tegenstelling tot veel andere A en zelfs S-modellen, en is er gebruik gemaakt van een nieuw soort camera.

Samsung Galaxy A80 Gold
Samsung Galaxy A80 met z'n uitschuifbare en roterende camera

De camera als vanouds achterop maar dient tevens als selfiecamera. Een mechanisme schuift ze omhoog waarna de cameramodule zich omdraait. Je hebt dus dezelfde camera tot je beschikking voor selfies als voor andere opnames. Het gaat om een drietal camera's; een 48 megapixel camera met f/2.0 lens, 8 megapixel groothoeklens met f/2.2 aperture en 123° beeldhoek en tot slot een dieptecamera. De gehele module kan draaien dus je hebt alle drie de sensoren tot je beschikking. De camera beschikt over high-end functies die we voorheen uitsluitend in de Galaxy S-serie zagen zoals Live Focus en Super Steady videomodus.

Dikke accu, veel werkgeheugen, niet waterdicht

Door het toepassen van een draaibare camera kent het 6,7 inch grote Super AMOLED-scherm geen enkele inkeping. Ook de randen zijn dun gebleven en dat levert een ongekend hoge screen-to-body ratio op. Binnenin vinden we een 3700 mAh grote batterij. Samsung probeert de nieuwe Galaxy A-serie te onderscheiden door grote accu's toe te passen. De batterij in de A80 is bovendien snel weer opgeladen dankzij de Super-Fast Charging oplader van 25 Watt. Er is verder een meer dan royale 8 GB aan werkgeheugen beschikbaar en het opslaggeheugen komt uit op 128 GB. Dit is niet meer uitbreidbaar en net als bij de andere A-modellen is de behuizing niet waterdicht.

Prijs en beschikbaarheid Galaxy A80

De Samsung Galaxy A80 moet halverwege mei uitkomen in de kleuren Ghost White, Phantom Black en Angel Gold. De adviesprijs bedraagt 649 euro. Naast deze A80 bestaat de vernieuwde Galaxy A-serie dan uit de A70, A50, A40, A20e en A10.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy A80
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Black Refurbished
€ 213,99 € 217,98   Bekijk
bol.com Partner
White Zo goed als nieuw
€ 299,00 € 299,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy A80


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel