CEO Google: ‘Android is geen kritieke factor voor Google’


Larry Page, de CEO en één van de oprichter van Google, moest gisteren in de rechtszaal verschijnen om te getuigen in een rechtszaak die Oracle heeft aangespannen tegen de zoekgigant.

Page werd in de rechtbank ondervraagd door David Boies, een bekende naam in de Verenigde Staten. Hij speelde ondermeer een rol in de juridische strijd rond de verkiezing van George W. Bush in het jaar 2000, toen deze zo dicht bij Al Gore eindigde dat hertelling van stemmen noodzakelijk bleek. Inzet van de rechtszaak is Java in Android. Java is eigendom van Oracle, en wordt door Google gebruikt in Android.

Page

Oracle wil daar een hoog bedrag voor zien. Google weigert dat. Boies wilde van Page horen hoe groot het belang van Android voor Google was. Is Android een kritieke factor voor de zoekgigant? Volgens Page is dat niet het geval. Android is een platform om Google diensten aan de man te brengen, en als zodanig wel belangrijk, maar niet kritiek, zegt Page. Een opvallende uitspraak, gezien de grote investeringen die Google de afgelopen tijd in Android heeft gedaan.

Bron: Gizmodo.comPraat mee over dit artikel