Nokia lokt ontwikkelaars met cash en gratis toestellen


Nokia houdt binnenkort een groot aantal developer-evenementen in de Verenigde Staten. Doel van de bijeenkomsten is om app ontwikkelaars enthousiast te maken voor Windows Phone. Geld lijkt daarbij geen probleem te zijn.

Het Finse bedrijf biedt op de evenementen cash, gratis toestellen, en andere prijzen. Het developer-evenement wordt georganiseerd in dertien steden in de Verenigde Staten en Canada. Dit zijn belangrijke markten voor Nokia, waar het merk tot op heden nauwelijks voet aan de grond kreeg. De samenwerking met Microsoft moet daar verandering in brengen. De eerste signalen wijzen erop dat Noord-Amerikaanse kopers meer interesse hebben in het merk sinds de overstap naar Windows Phone.

De deal tussen Microsoft en Nokia werd een jaar geleden gesloten
De deal tussen Microsoft en Nokia werd een jaar geleden gesloten

Nokia maakte onlangs tegenvallende cijfers bekend, waarop ratingbureau’s het aandeel afwaardeerden naar een status net boven de junk-satus. Volgens de analisten dreigt Nokia het Griekenland van de mobiele industrie te worden, maar het bedrijf zelf ziet dat niet gebeuren. Er zou genoeg geld in kas zijn. Het merk heeft in ieder geval genoeg geld om gratis toestellen weg te geven aan ontwikkelaars.

Bron: Wmpoweruser.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel