Sales-directeur Nokia vertrekt na negatieve cijfers


Colin Giles, de Sales-directeur van Nokia, vertrekt. Officieel om dichter bij zijn familie te gaan wonen, maar wie het nieuws rond Nokia de afgelopen dagen heeft gevolgd snapt direct wat de aanleiding voor het vetrek is.

Het Finse bedrijf meldde tegenvallende verkoopresultaten. De verkoop van smartphones daalde fors. Hoewel de directie van Nokia zich geen zorgen lijkt te maken over de toekomst, en vertrouwen houdt in de keuze voor Windows Phone van Microsoft, reageerden beleggers negatief op de resultaten. Op één beursdag verloor Nokia 17 procent. Kredietbeoordelaars waren negatief over het bedrijf, en gaven Nokia een status net boven ‘junk’.

Giles
Giles

Nokia koos in 2011 voor Windows Phone als het nieuwe platform voor smartphones in het midden- en topsegment. Het eigen Symbian OS werd min of meer aan de kant gezet, al maakt het Finse merk nog steeds telefoons met dit besturingssysteem. In ruil voor de keuze voor Microsoft, betaalt het softwarebedrijf naar verluidt 2 miljard dollar aan de Finse mobieltjesfabrikant.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel