Samsung ‘KQ’ met 2K-beeldscherm is mogelijk premium Galaxy S5


We wisten eigenlijk niet beter of Samsung zou met twee versies van de Galaxy S5 naar buiten komen. De variant die inmiddels in de winkels ligt en een premium versie met een 2K-scherm. Bewijs voor die laatste stapelt zich nu op.

Het toestel zou intern bij Samsung bekend staan onder de naam 'KQ'. Dit toestel is de premium uitvoering van de Galaxy S5 met onder andere een 2K-beeldscherm en mogelijk een metalen behuizing. Al spreekt de bron van dit gerucht niet over dat laatste.

Samsung KQ 2K QHD
Veel meer 'bewijs' dan dit is er ook niet

Samsung zou verder gebruik willen maken van een Exynos 5430. Dit is een octacore-processor bestaande uit vier Cortex-A15 en vier Cortex-A7 cores. Net als bij voorgaande modellen wordt het ene deel van het aanbod voorzien van een eigen Exynos-processor, en het andere deel van een Snapdragon-processor. In dit geval de nog uit te komen Snapdragon 805.

Naamgeving

Over de naamgeving van deze telefoon bestaat wat onduidelijkheid. Veel media hebben het over de S5 Prime, maar het lijkt ondenkbaar dat Samsung een telefoon gaat promoten die qua naamgeving doet vermoeden dat het een betere uitvoering is dan het huidige vlaggenschip; de S5. Het lijkt ons aannemelijker dat Samsung hiervoor een aparte serie gaat verzinnen. Mogelijk de F-serie waar al enige tijd over gesproken wordt.

Bron: SamMobile.com


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel