Nokia Drop: fotos en URL's naar je telefoon sturen

· 2 reacties


Nokia heeft zojuist een nieuwe toepassing op haar Beta Labs-site geplaatst waarmee je eenvoudig webpagina's en fotos vanuit je browser naar je telefoon stuurt. De toepassing is nog experimenteel maar werkt in de praktijk erg goed.

Met Nokia Drop is het mogelijk om webpagina's of foto's via je browser rechtstreeks naar je Nokia-telefoon te sturen. Er wordt geen gebruik gemaakt van Bluetooth om verbinding te leggen, maar van de nieuwe Notification API waar Nokia al een tijdje mee bezig is. Voordeel van deze API is dat er niet continue gecheckt hoeft te worden voor inkomende berichten maar dat het op de achtergrond afwacht op nadere instructies. Een batterijbesparende functie dus.

Nokia Drop browser

We probeerde Nokia Drop zelf uit. Hiervoor is een browser-extentie nodig. Momenteel worden alleen nog Firefox versies 3.6 en 4 en Chrome 1 ondersteund. Ook je Nokia-toestel heeft een app nodig en hiervoor is Symbian^3 een vereiste. Al deze toepassingen zijn zo geïnstalleerd en nadat dit eenmaal is gebeurd kun je aan de slag. Er verschijnt in de browser een icoontje die na een klik de huidige browser-pagina naar je Nokia toestuurt. Ook is het mogelijk om afbeeldingen via een rechtermuisklik naar het toestel te sturen. Je kunt een afbeelding zelfs vanuit de browser als achtergrondafbeelding instellen.

Handig

Al met al een leuke toepassingen waarvan het alleen jammer is dat Nokia Drop op je telefoon open moet blijven om te werken. Het zou natuurlijk leuker zijn als het standaard in het OS zat, maar wellicht horen we daar op 12 april meer over. Nokia Drop is gratis verkrijgbaar via Nokia Beta Labs dat trouwens een hele nieuwe interface heeft gekregen.



Praat mee over dit artikel