HTC meer waard dan Nokia


Voor het eerst heeft HTC de martktwaarde van Nokia ingehaald. Het gaat om de totale waarde van uitstaande aandelen. Het is een opmerkelijke verhouding, want Nokia heeft een marktaandeel dat vele malen groter is dan dat van HTC.

Dat HTC Nokia inhaalt, toont vooral aan dat beleggers weinig vertrouwen hebben in de toekomst van Nokia, maar wel gouden bergen voor HTC zien. Op de huidige marktverhouding tussen beide bedrijven kan de hogere waarde van HTC in ieder geval niet gebaseerd zijn. Sinds Nokia aankondigde met Microsoft samen te gaan werken aan toekomstige smartphones, daalde de beurskoers van het bedrijf. Beleggers hebben er onvoldoende vertrouwen in dat Nokia de eigen identiteit weten te bewaren binnen de samenwerking met Microsoft.

Value HTC exceeds Nokia

De beurswaarde van Nokia kromp het afgelopen jaar met 19 procent, terwijl de waarde van HTC juist met 33 procent toenam. De opgetelde waarde van alle aandelen HTC is op dit moment bijna 34 miljard dollar. Nokia-aandelen die verhandelbaar zijn op de beurs hebben een gezamenlijke waarde van iets minder dan 33 miljard dollar.

Bron: Engadget.comPraat mee over dit artikel