Videovergelijking HTC One M8 en Samsung Galaxy S5


HTC- en Samsung-gebruikers zijn vaak tegenpolen van elkaar. Ze lachen elkaar uit vanwege hun mobiel en vinden hun eigen telefoon veruit de beste van het moment. Maar welke is eigenlijk de beste? We bekeken de videokwaliteit van beide vlaggenschepen.

Nadat we eerder al een cameravergelijking hadden gemaakt tussen de One M8 en Galaxy S5 wordt het nu tijd om de videokwaliteit te testen. Net als bij de foto-vergelijking plakten we beide toestellen aan elkaar en schoten een filmpje. En na wat knip-en-plak-werk krijgen we onderstaand filmpje.

We willen wel even eerlijk zijn; de HTC One M8 staat op de automatische stand. Hierin wordt automatisch de HDR-stand geactiveerd. Bij de Galaxy S5 hebben we die uitgeschakeld. Bovendien schiet de S5 in Full HD, terwijl de hoogste opnamekwaliteit het veel hogere 4K is. Het is dus hier en daar lastig vergelijken, maar niet onmogelijk. De Galaxy S5 filmt veel meer detail maar de kleuren van de One M8 komen weer beter uit. We hebben trouwens ook een filmpje van de Samsung Galaxy S5 met de hoogste videoresolutie van 4K (UHD). Hier hebben we de HDR-modus wél aan.


Zet voor een demo hem op de hoogste kwaliteit van 4K

Mensen die we het filmpje eerder al lieten zien waren verdeeld. Een soortgelijke reactie zagen we ook bij de fotocamera-vergelijking tussen beide modellen. De één vindt de One (M8) beduidend beter, terwijl de andere de voorkeur geeft aan de Galaxy S5. Voor welke je ook gaat, slecht is hij in ieder geval niet maar op sommige vlakken gewoon anders.


Prijsvergelijker HTC One M8

Toon alle aanbiedingen van de HTC One M8


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel