Sony bevestigt tablet


Sony zal met een eigen tablet op de markt komen. Dat heeft Sony-topman Howard Stringer bevestigd. Geruchten over een tablet van het Japanse merk gingen al langer, en blijken nu waar te zijn.

De tablet draait op Android 3.0 Honeycomb, de speciale tablet-versie van het populaire besturingssysteem van Google. Verdere details zijn nog niet naar buiten gekomen. Wel weten we dat de tablet eerst in de Verenigde Staten op de markt zal komen. Daarna moet deze tablet de wereld veroveren. Wanneer dit zal zijn, is nog ongewis.

9.4 inch

Eerdere geruchten willen dat de tablet van Sony, die onder het PlayStation of Vaio-merk op de markt gezet zou worden, een 9.4 inch scherm heeft, een Nvidia Tegra 2-processor, twee camera's en een infrarood-sensor die de tablet ook bruikbaar maakt als afstandsbediening. Verscheidene technieken die we kennen uit andere producten kunnen op de tablet terug komen. We denken dan aan de Bravia-techniek voor kraakhelder beeld, PlayStation games en de Exmor R-lens van de smartphones van Sony Ericsson.

Bron: Bloomberg.comPraat mee over dit artikel