Samsung brengt ‘phablets’ Galaxy Mega 5.8 en 6.3 officieel uit


Niet lang nadat beide modellen uitlekten brengt Samsung de Galaxy Mega 6.3 en 5.8 officieel uit. Deze Galaxy Mega's krijgen een uitzonderlijk groot beeldscherm mee maar zijn desondanks wel relatief slank gebleven.

De Galaxy Mega 6.3 is de grootste van de twee. Het toestel is voorzien van een 6,3 inch HD-resolutie scherm en moet volgens Samsung een uitzonderlijk grote kijkhoek hebben. Naast groot is de Mega 6.3 toch best dun en slank gebleven; 8 millimeter en 199 gram.

Samsung Galaxy Mega 5.8 and Mega 6.3
De Samsung Galaxy Mega 5.8 en Mega 6.3

Samsung voorziet beide Galaxy Mega's van Android 4.2 Jelly Bean en een dualcore processor. De Samsung Galaxy Mega 6.3 krijgt een 1,7 GHz variant en de Mega 5.8 mag het doen met een 1,4 GHz exemplaar. Verder komen er nog meer zaken overeen, zoals WiFi n, WiFi direct, Bluetooth 4.0, GLONASS, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 1,9 megapixel camera aan de voorzijde. De Mega 6.3 beschikt daarbovenop nog over LTE (4G), NFC en MHL.

Slimme functies

Net als de Galaxy S4 krijgen de Galaxy Mega's Samsung's nieuwe WatchON functie mee. Hiermee tover je je telefoon om in een infrarood-afstandsbediening voor je TV. Het moet zelfs mogelijk zijn om informatie over zenders en de tv-gids te krijgen. Maar er zijn meer 'slimme' functies geleend van de S4 zoals S Translator, Samsung Link en Air View. De Galaxy Mega 5.8 en 6.3 moeten vanaf mei beschikbaar komen in Europa. Prijzen zijn officieel nog niet vrij gegeven maar liggen relatief hoog.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Mega 6.3 i9200

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Mega 6.3 i9200


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Mega 5.8 i9150

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Mega 5.8 i9150


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel