De 6 beste 1 april-grappen op een rij

· 2 reacties


Het is weer 1 april en dus is het oppassen geblazen wat je allemaal moet geloven. En tegenwoordig hoor je er als beetje bedrijf niet meer bij als je niet zelf met een goeie grap komt. Wij sommen de leuksten op een rij.

1. MS-DOS voor telefoons

Microsoft heeft een manier gevonden om haar worstelende telefoontak nieuw leven in te blazen. Vandaag introduceren ze MS-DOS voor telefoons. Microsoft is groot geworden met het MS-DOS besturingssysteem en heeft er miljoenen kopie's van verkocht. De terugkeer naar de oude vertrouwde command prompt is dus een logische stap. MS-DOS voor telefoons is er alleen nog voor Lumia-telefoons.

2. 112 krijgt nieuw nummer

De Speld meldt dat alarmnummer 112 vanaf 1 september op een nieuw nummer te bereiken is. Dit alles vanwege het afsluiten van een nieuw abonnement. “Dit was een aanbieding die we niet konden afslaan: een gratis Samsung Galaxy S3 in combinatie met 300 belminuten en 500 MB dataverkeer, voor 33 euro per maand. Die Samsung is een leuk telefoontje dat hier op de afdeling met gejuich is ontvangen.” Het nieuwe nummer is 06-19481161.

112 alarmcentrale

3. Vacature: pakketknuffelaar

Coolblue heeft een vacature openstaan; een pakketknuffelaar. Ze hebben ontdekt dat het meegeven van wat persoonlijke aandacht een enorme bijdrage kan leveren aan de klanttevredenheid. Er wordt iemand gevraagd met een enorme creativiteit en je moet een zacht karakter hebben.

4. Vodafone SmartConvert

Vodafone stapt uitgerekend op 1 april in het digitaal betalen. Ze hebben een speciale app ontwikkeld die draait op je mobiele telefoon. Dankzij die app kun je nu je dikke portemonnee vaarwel zeggen. Je betaalt er je koffie mee in het café door de telefoon tegen de betaalautomaat te leggen. Via een speciale functie kun je briefpapier omzetten naar digitaal geld door het briefje voor de camera te houden. Dankzij een UV-flits wordt het watermerk in het geld vernietigd waarna je hem direct kunt weggooien. Dit is volgens Vodafone het einde van papiergeld.

5. Samsung Galaxy Blade edge

Samsung ziet ook dat telefoons vandaag de dag steeds dunner worden. Een trend die zich al vele jaren voordoet. Telefoons zijn echter zo dun geworden dat ze ook ergens anders gebruikt kunnen worden; in de keuken. En daarom presenteert Samsung de Galaxy Blade edge. Een hakmes met een gebogen beeldscherm. Ideaal voor het snel even opzoeken van een recept of instellen van een kookwekker. Wanneer de Blade edge in de winkel ligt is nog onduidelijk.

Samsung Galaxy Blade edge

6. Google

Google pakt altijd groots uit op 1 april en ook dit jaar stellen ze niet teleur. Misschien wel de leukste is te vinden in Google Maps. Zoek een adres en klik op het Pac man-icoontje links onderin. De functie werkt het beste op de PC. De kaart wordt omgetoverd in een speelbare versie van het beroemde spel.

Google Maps Pac man

Dan hebben ze bij de zoekgigant ook nog een nieuwe zoekmachine gelanceerd; speciaal voor mensen die liever van rechts naar links lezen; com.google. Het werkt precies zoals de oude vertrouwde versie van Google maar alles is nu in spiegelbeeld.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel