De leukste 1 april-grappen uit de techwereld


Het is weer 1 april en dus is het oppassen geblazen met wat voor nieuws je vandaag gelooft. Veel bedrijven besteedde tijd aan het bedenken van een goeie grap. De leukste grappen uit de techwereld zette we voor je op een rij.

Nokia Lumia 3310 PureView

Nokia introduceert een speciale uitvoering van de klassieke 3310 maar dan onder Windows Phone en met een 41 megapixel PureView-camera. De 3310 is één van de meest succesvolste telefoons ooit en krijgt speciaal op 1 april een bijzondere make-over. Geheel in lijn met z'n voorganger wordt het toestel geleverd met de retro spellen Snake II, Pairs II, Space Impact en Bantumi. Met 22 millimeter is het toestel alleen wel wat aan de dikke kant.

Nokia Lumia 3310 PureView

Samsung Fingers

Samsung gooit het over een andere boeg, zij brengen vandaag de Samsung Fingers uit. Een wearable handschoen met een 3 inch flexibel Super Emo-LED display. Er zitten een paar bijzondere funties op de Fingers, wat te denken van S Charge. Hiermee laadt je het apparaat op door naar de zon te wijzen. Maar er is ook ruimte voor ontspanning. Zo zit er standaard Pull My Finger op dat een scheetgeluid produceert zodra je aan een vinger trekt. Ergens schijnt ook nog een 16 megapixel camera te zitten en natuurlijk is het apparaat geschikt voor de allernieuwste 5G-netwerken.

Samsung Fingers

HTC Gluuv

HTC had even met Samsung moeten bellen want ook zij brengen vandaag iets soortgelijks op de markt. De Gluuv verkeerd weliswaar nog in beta maar moet in combinatie met een One (M8) voor een ware revolutie gaan zorgen. Zo fungeert hij als versterker en kun je op Facebook dingen 'liken' door je duim omhoog te steken. En de 16 megapixel camera van Samsung's Fingers is helemaal niets bij de 87,2 megapixel van de Gluuv. HTC vermeldt niet wanneer de Gluuv in de winkel ligt.

HTC Gluuv

Motorola boot-scherm

Eigenaren van een Moto X en Moto G kunnen vandaag een nieuwe bootanimatie downloaden. Eenmaal gedownload krijg je een grappige opstartanimatie te zien waarin onder andere het monster van Loch Ness en de verschrikkelijke sneeuwman een rolletje spelen. Downloaden kan via deze link.

Transfer zwarte schaap Frank

Simyo stak veel tijd in Frank het zwarte schaap van Tele2. Frank werd al een tijd niet meer gebruikt door Tele2 en dus lag een transfer erg voor de hand. Het nieuws werd al enkele dagen geleden de wereld in gebracht door een collega telecomsite, al lijkt het er sterk op dat ook zij in het complot zaten.

Google Pokéman Challange

Google pakt traditioneel altijd flink uit met 1 april. Dit jaar doen ze het wat voorzichtiger maar het resultaat is niet minder leuk. Google heeft namelijk een uitstaande vacature. Om in aanmerking te komen voor deze baan moet je diverse Pokémons vinden dankzij Google Maps. Wie ze allemaal verzamelt kan 1 april bij Google aan de slag.

Apple neemt iFixit over

Onze favoriete slopers, iFixit, melden vandaag dat ze zijn overgenomen door Apple. Ze geven ronduit toe dat de overname vreemd over kan komen maar "uiteindelijk heeft iedereen z'n prijs". Blijkbaar bood Apple precies dat bedrag. Ze beginnen toevallig vandaag ook met de Smartphone Replaceability Index. Misschien niet geheel toevallig scoren alle iPhones een 10.

iFixit Apple

LinkedIn Cats

De sociale netwerksite LinkedIn gaat uitbreiden en laat nu ook profielen van katten toe. Katten zijn de drijvende kracht achter het internet en je vindt dan ook vele duizenden uren aan kattenmateriaal op site's zoals YouTube. Hoog tijd dat deze harige pluizebollen een eigen profiel krijgen op LinkedIn. Zo leer je ook meer over de buurtkat, wat z'n eigenschappen zijn en met welke andere katten ze bevriend zijn.

LinkedIn Cats

Heb jij nog een leuke 1 april voorbij zien komen? Of heeft iemand je naar de zeehondencreché laten bellen op zoek naar C. Leeuw? Deel het met ons hieronder in de comments!


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel