Schaakkampioen betrapt op gebruik iPhone-app


De Georgische schaakkampioen Gaioz Nigalidze is tijdens een toernooi in Dubai betrapt op het gebruik van een iPhone. Zijn tegenstander vond het verdacht dat Nigalidze zo vaak naar het toilet moest waarna de telefoon ontdekt werd.

De iPhone was verstopt in het toilet, zo werd ontdekt. Nigalidze ontkende eerst nog dat de telefoon van hem was maar na analyse bleek er een schaak-app op geïnstalleerd was met daarin alle zetten van zijn huidige wedstrijd. Bovendien was de telefoon ingelogd op zijn Facebook. Ontkennen had geen zin meer. Nigalidze mocht direct naar huis, bovendien moet hij vrezen voor z'n schaakgrootmeester-titel en zijn loopbaan.

Chess cheating
Iedereen kan schaken!

Schakers zijn wel vaker betrapt op het gebruik van moderne hulpmiddelen. Vooral sms'berichten zijn populair. De rekenkracht van computers, waaronder mobiele telefoons, is de afgelopen jaren sterk toegenomen waardoor ze het kunnen opnemen tegen de geoefende grootmeesters. Het bekendste duel is die tussen de Russische Garri Kasparov en Deep Blue van IBM uit 1997. Dat was de eerste keer dat een computerprogramma een wereldkampioen versloeg.

Bron: Dubaichess.ae


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Space Grey
€ 189,00 € 189,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel