Huawei: vanaf 2021 is helft van vlaggenschepen vouwbaar


Huawei heeft een ambitieus doel gesteld om vanaf 2021 de helft van alle vlaggenschepen die ze uitbrengt vouwbaar te maken. Het bedrijf heeft al een dergelijk model aangekondigd maar die moet nog op de markt komen; de Mate X.

Vouwbare telefoons zijn de toekomst. Of je het wil of niet. Huawei doet alvast een gokje en denkt vanaf 2021 dat de helft van al haar klanten die voor een vlaggenschip gaat een dergelijke telefoon wil. Of de prijzen dan nog steeds zo hoog zullen zijn is afwachten. Momenteel kosten vouwbare telefoons rond de 2000 euro; bijna het dubbele van de gemiddelde prijs van een vlaggenschip nu.

Huawei Mate X
De toekomst is vouwbaar

Die prijs zal ongetwijfeld zakken naar mate de technologie ruimer voor handen komt. Door juist nu al zo agressief in te zetten op 'foldables' kan Huawei een concurrentievoordeel opleveren. Het heeft al een model aangekondigd in de vorm van de Mate X. De eerste reacties waren lovend al waren er ook wel wat zorgen rondom de vouw die voelbaar blijft in geopende toestand. Zaken die Huawei op kan lossen voordat ook de rest van de wereld overgestapt is op vouwbare telefoons. Naast Huawei heeft alleen Samsung als grote fabrikant een dergelijk model aangekondigd. Anderen hebben alleen nog prototypes laten zien. Apple is de grote ontbrekende, die komt niet op korte en middellange termijn met een dergelijk model.

Toekomstige Mate-serie

Als Huawei inderdaad haar vlaggenschepen vouwbaar maakt dan zijn wij benieuwd naar de toekomst van de P en Mate-serie. Het is niet ondenkbaar dat alleen de Mate-serie naar vouwbare schermen gaat en de P-serie blijft bij wat het is. Indien waar zou de Mate-serie dan wel eens een gevaar kunnen vormen voor de tablet-markt. Die is nu nog handig voor op de bank voor wie een telefoonscherm te klein is.

Ontvang een e-mail wanneer de Mate X verkrijgbaar is

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel