Samsung introduceert 20,7 megapixel Galaxy K zoom met 10x optische zoom


Samsung heeft in Singapore alle details prijsgegeven van de nieuwe Galaxy K zoom. Deze nieuwe cameratelefoon krijgt een nieuwe 20,7 megapixel sensor in een slankere behuizing dan z'n voorganger.

Op het oog is de Galaxy K zoom een stuk kleiner dan z'n voorganger de S4 zoom. Toch is de K zoom op het dunste punt dikker dan de S4 zoom. Gelukkig gaat dat niet op voor het dikste punt, hierop is het verschil immens.

Samsung Galaxy K zoom

De lens kan nog steeds 10x optisch zoomen, het ligt alleen in ruststand een stuk dieper in het toestel. De BSI CMOS-sensor is wel vergroot; van 16 naar 20,7 megapixel. Net zo groot dus als de Xperia Z2 van Sony. Er is optische beeldstabilisatie aanwezig en een Xenon-flitser. Enigszins tegenvallend is dat de maximale video-opnameresolutie Full HD bedraagt en dus niet 4K. Samsung heeft de Galaxy K zoom verder uitgerust met AF/AE Separation waarmee je op het ene object kunt scherpstellen en op het andere de belichting kunt aanpassen. Verder is er Pro Suggest. Deze modus kiest de beste uit 5 instellingen. Ook handig is de Selfie Alarm functie dat met de hoofdcamera een selfie van je schiet zodra je hoofd in een bepaald deel van het scherm komt.

Ultra Power Saving Mode en S Health

Natuurlijk krijgt de Samsung Galaxy K zoom ook enkele functies van de Galaxy S5 mee zoals de Ultra Power Saving Mode. Er is ook S Health al gaat het hier wel om een uitgeklede versie. Verwacht de Galaxy K zoom vanaf 21 mei in de winkels in de kleuren Charcoal Black, Electric Blue en Shimmery White. De adviesverkoopprijs bedraagt 499 euro.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy K zoom

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy K zoom


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel