Nokia komt met 3D-weergave in OVI Maps

· 2 reacties


Je kunt veel van Nokia zeggen, maar om één ding staat het bedrijf bekend: de uitstekende kaartenapplicatie Ovi Maps. Deze applicatie wordt nu uitbreid met een 3D weergave van een aantal grote steden.

Helaas is in de lijst met steden nog geen Nederlandse stad opgenomen. Een kijkje in een aantal buitenlandse steden leert dat de weergave levensecht en behoorlijk gedetailleerd is. Zo bekeken we de locatie van het jaarlijkse Mobile World Congress in Barcelona, waar Ovi een mooie weergave van weet te geven.

Ovimwc

Nokia introduceerde de 3D-dienst tijdens de Where 2.0-conferentie in Santa Clara, Verenigde Staten. De 3D-modellen zijn volgens de Finnen de meest realistische tot op heden en gaan verder dan alleen het in kaart brengen van een beperkt aantal gebieden en gebouwen.

De service werkt voor de steden Barcelona, Boston, Chicago, Londen, Kopenhagen, Florence, Helsinki, Las Vegas, Los Angeles, Madrid, Miami, Milaan, New York, Oslo, Praag, San Francisco, Stockholm, Toronto, Venetië en Wenen. Je kunt Ovi Maps ook op je computer bekijken via
maps.ovi.com/3d/



Praat mee over dit artikel