Samsung maakt melding van onofficiële Galaxy S7 Active


Ze zullen het vast niet zo bedoeld hebben maar Samsung heeft zojuist zelf melding gemaakt van een nog niet aangekondigde telefoon. Het gaat om de Galaxy S7 Active, mogelijk een robuuste uitvoering van de Galaxy S7.

De waterdichte en robuuste Active-serie kent een tumultueuze geschiedenis. Dat komt vooral omdat de Galaxy S-lijn af en toe zelf ook al waterdicht is, dat maakte de introductie van een Active-variant dan weer minder noodzakelijk. Wat ook niet echt hielp is dat de Active-tegenhanger vaak niet overal verkocht werd. Zo kwam de S6 Active hier nooit op de markt. Misschien gaat daat veranderen voor de S7 Active. Z'n komst werd verklapt door een kortstondige vermelding in de omschrijving van de Samsung Level-app in de Play Store.

Samsung Galaxy S7 Active
Kiekeboe

Wat we van de Samsung Galaxy S7 Active mogen verwachten is grotendeels onduidelijk. Er zijn namelijk nog geen specificaties uitgelekt. We mogen er echter rustig vanuit gaan dat het toestel een robuuste, water- en stofbestendige behuizing meekrijgt. Het toestel met typenummer SM-G891A zal verder enkele functies van z'n broer de S7 meekrijgen. Denk dan aan een 5,1 inch Quad HD-scherm en een 12 megapixel schieter. Ook krijgen de Active-uitvoeringen vaak fysieke bedieningsknoppen mee in plaats van de aanraakgevoelige die we vaak op de S-modellen zien. Omdat Samsung de S6 Active in juni van 2015 aankondigde denken wij dat deze S7 Active niet eerder dan juni komt. We houden je in de tussentijd natuurlijk op de hoogte.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel