BlackBerry 10 niet veilig genoeg voor Britse overheid (update)

· 1 reactie


BlackBerry 10 niet veilig genoeg voor Britse overheid (update)

Doorgaans worden BlackBerry-telefoons erg veilig beschouwd, maar toch heeft de Britse overheid het gebruik van BlackBerry 10 en bijbehorende toestellen betiteld als "niet veilig genoeg".

Deze conclusie moet als een klap worden bevonden, vooral omdat de vorige versie van het BlackBerry OS, versie 7.1, nog wel veilig genoeg was. Het onderzoek is uitgevoerd door de Britse inlichtingendienst CESG dat zich ondermeer bezig houdt met informatiebeveiliging. Het probleem zou met name in de Balance-software zitten die op de telefoon een gescheiden werk- en privéomgeving creeërt. Voorlopig betekent het dat Britse diensten die afhankelijk zijn van strikte geheimhouding geen gebruik kunnen maken van devices zoals de Z10 en Q10. BlackBerry zegt intussen bezig te zijn om het probleem op te lossen.

Update: Er is inmiddels een reactie van zowel BlackBerry als CESG. Blijkbaar heeft de bron, in dit geval The Guardian het niet helemaal bij het juist eind en is het certificeringstraject nog niet helemaal afgerond. De verwachting is dat dit tegen zomer wel het geval is. Het bronartikel is daarom teruggetrokken.

Bron: Guardian


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel