Eerste BlackBerry 10-telefoons Z10 en Q10 aangekondigd

· 8 reacties


RIM heeft zoals verwacht het nieuwe BlackBerry 10 met de bijbehorende telefoons aangekondigd. Daarnaast kondigt het een naamswijziging aan; RIM heet vanaf nu gewoon BlackBerry. Het bedrijf is op de schop en de vernieuwing is daar.

De nieuwe telefoons waren vooraf al uitgelekt. Toch was er een verrassing; de X10 heet Q10. We hebben het over het toestel met z'n bekende BlackBerry-toetsenbord. Daarnaast is er een Full Touch model; de Z10. Het is een 4,2 inch toestel met een hoge pixeldichtheid van 355 PPI.

BlackBerry Z10 and Q10 introduced by Heins

Mensen die niet zonder fysiek toetsenbord kunnen zullen opgelucht adem halen met de introductie van deze Q10. Ook deze beschikt over een kraakhelder touchscreen, maar daarnaast ook een klassiek toetsenbord. De achterzijde is gemaakt van geweven glas en daardoor lichter, dunner en sterker dan gewoon plastic.

BlackBerry Q10
BlackBerry Q10

BlackBerry 10

Met BlackBerry 10 wil het bedrijf échte mobile computing naar je telefoon brengen, met ware multitasking op een volwaardig besturingssysteem. Daarnaast kent BlackBerry 10 diverse nieuwe functies die eerder al bekend waren zoals Flow, Hub en Balance. Maar er zijn ook functies Remember en een ingebouwde Image Editor. En je kunt BlackBerry 10 direct gebruiken want het nieuwe platform start met een indrukwekkende selectie van 70 duizend apps, waaronder Skype, WhatsApp en Angry Birds.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel