Geruchten Nexus 5 nemen toe, krijgt mogelijk ‘revolutionaire’ Nikon-camerasensor


Google lijkt druk bezig met de opvolger van de Nexus 4 en daarom ontvangen we geregeld de wildste geruchten. We proberen het kaf van het koren te scheiden en zoeken het gerucht over de mysterieuze Nikon-sensor verder uit.

De geruchten over de opvolger van de Nexus 4 nemen de laatste tijd flink toe. Het ene gerucht heeft het over een 5,2 inch Full HD OLED-display, terwijl het andere gerucht spreekt over een display niet groter dan 5 inch. Waar ze het wel over eens zijn is dat de Nexus 5 beschikt over een revolutionaire nieuwe camerasensor. Mogelijk van Nikon en bestaande uit drie sensoren.

LG Google Nexus 5 prototype
Nee, dit is niet de Nexus 5 maar waarschijnlijk een wanhopige poging het nieuws te halen

Dat klinkt verdacht veel als HTC's UltraPixel-techniek in de nieuwe One. Nikon heeft inderdaad een wat afwijkende eigen camerasensor ontwikkeld; JFET LBCAST. Nadeel is dat LBCAST niet zo'n goede naam heeft opgebouwd, mogelijk omdat er wel wat nadelen aan kleven. Maar het zou natuurlijk ook om een heel andere techniek kunnen gaan. Het gaat immers nog om geruchten. Al worden die wel gevoed door niemand minder dan Vic Gundotra, Senior Vice President Engineering van Google in reactie op Google+.

Bron: Phonearena.com, Androidandme.com


Prijsvergelijker Google Nexus 4

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 4


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel