Samsung Galaxy S II Mini wordt highend-broertje S2


Is de onlangs aangekondigde Galaxy S II toch een maatje te groot? Geen paniek want er komt een kleiner exemplaar van Samsung aan; de Galaxy S II Mini. En ondanks de toevoeging 'mini' is het toch een highend-telefoon.

En dat is goed nieuws voor wie geen telefoon wil met een schermdiagonaal van 4.2-inch of meer. Het scherm van de Galaxy S II Mini is namelijk een meer bescheiden 3.7-inch groot. De resolutie is uitgekomen op 800 x 480 pixels wat staat voor WVGA. Of het hier om een TFT of Super AMOLED Plus gaat blijft onbekend.

Samsung Galaxy S II mini

En om aan te geven dat het hier toch om high-end gaat heeft Samsung de S2 Mini voorzien van een snelle 1.4 GHz-processor. Het gaat hier vermoedelijk niet om een dualcore-exemplaar, zoals we bij z'n grotere broer de Samsung Galaxy S II zagen. Het enige wat wellicht zou kunnen tegenvallen is de cameraresolutie; 5 megapixel. Op zich meer dan genoeg, maar toch een stapje lager dan de concurrentie die doorgaans met 8 megapixel is uitgerust.

Volgens het door de Engelse operator Three uitgelekte sheet moet de nieuwe Samsung Galaxy S II mini al vanaf april in de winkel liggen.Praat mee over dit artikel