"Nokia werkt aan vier Windows Phone 7-toestellen"

· 2 reacties


Nokia werkt volgens de doorgaans goed ingevoerde Russische journalist Eldar Murtazin aan vier Windows Phone 7-toestellen. Ook komt er een tablet op de markt, zo maakte Murtazin bekend via Twitter.

Nokia's CEO Stephen Elop maakte eerder al bekend dat er inmiddels aan Windows Phone 7-toestellen gewerkt wordt. Het was onduidelijk hoeveel toestellen het Finse bedrijf precies op de markt wilde brengen. Volgens Murtazin komt Nokia met twee high-end-toestellen, en twee mid-end-toestellen.

Tweet wp7

Chassis

Opvallend is dat Murtazin naar verschillende Chassis-modellen verwijst. Chassis 1 is de bekende standaard-configuratie voor een Windows Phone 7-toestel: een 1 GHz-toestel met een capacitief touchscreen van 800x480 pixels. Chassis 2 zou daaronder in de markt gezet worden: voor zo'n toestel vereist Microsoft niet meer dan 800 MHz.

Mocht dit waar zijn, dan kan Symbian nog sneller van het toneel verdwijnen dan al gedacht werd. Aanvankelijk zou Nokia Windows Phone 7 alleen inzetten voor topmodellen, en Symbian bewaren voor iets goedkopere smartphones. Nu lijkt het er echter op dat ook die categorie toestellen van Windows Phone 7 voorzien zal worden.



Praat mee over dit artikel