"HTC maakt installeren custom ROM moelijker"


Technici die de software die op de HTC Incredible S is geïnstalleerd, nader bekeken, deden een vervelende ontdekking: HTC vergrendeld de software op het toestel, waardoor het moeilijker wordt om een custom ROM te laden.

Het installeren van een alternatieve Android Build, is een populaire activiteit onder nerds met smartphones. Niet alleen is het laden van een andere ROM gewoon leuk om te doen, het heeft ook voordelen. Zo was de bekendste alternatieve Android-versie, CyanogenMod, eerder met het uitbrengen van Android 2.2 Froyo voor veel populaire smartphones dan de fabrikanten zelf. Wie deze Mod installeert heeft over het algemeen dus eerder de laatste updates.

Mod-vriendelijkheid

HTC deed daar nooit iets tegen, maar daar lijkt verandering in te komen, terwijl juist de Mod-vriendelijkheid van veel toestellen voor geavanceerde gebruikers reden was om voor HTC te kiezen. De makers van de site Android Police deden navraag bij het Taiwanese merk op de CTIA, en kregen als antwoord dat HTC dit doet in het belang van mobiele operators. Welk belang zij hebben bij het onmogelijk maken van custom ROM's, is onduidelijk. Ondanks de ingreep die HTC doet, wordt het niet onmogelijk om andere software te installeren. Het wordt wel behoorlijk moeilijker, als de informatie van Android Police klopt.

Bron: Androidpolice.comPraat mee over dit artikel