Nokia komt met nieuw Symbian-toestel: T7


Nokia komt met een nieuwe Symbian-smartphone, de T7. Dat blijkt uit een nieuwe versie van de Ovi Publisher Tools, waarin het toestel prijkt in een lijst met Symbian^3-telefoons.

Nokia blijft, zoals beloofd werken aan Symbian-toestellen. Hoewel nog niet duidelijk is of het hier om een toestel in het topsegment of het middensegment gaat. Het ligt in de lijn der verwachting dat dit om een toestel gaat dat alleen een touchscreen heeft, en niet, zoals de E7, een volledig toetsenbord.

Rhnxpv
De T7 in de lijst in Ovi Publisher Tools

Gigahertz

Nokia heeft Symbian dus nog niet de deur uit gezet. Dat blijkt ook uit beloftes van Nokia-medewerker Purnima Kochikar dat het bedrijf met Symbian-toestellen met een processor sneller dan 1 GHz zou komen. Nu zit volgens ons het mankement van Symbian-smartphones niet zozeer in te trage processors, maar in een gedateerd besturingssysteem, maar het laat wel zien dat Nokia met de overstap naar Windows Phone 7 niet al het bestaande werk uit de handen laat vallen.

Nokia belooft daarnaast een update naar een nieuw homescreen en menu voor bestaande Symbian^3 smartphones. Deze update, die aanvankelijk onderdeel was van het geschrapte Symbian^4, komt Over-The-Air naar een aantal toestellen met de laatste versie van Symbian, waaronder de C7 en de N8. Kochikar verwacht bovendien dat er nog lang nadat de eerste Windows Phone 7-toestellen van Nokia gepresenteerd zijn, Symbian-telefoons in de winkel zullen liggen.

Bron: Mynokiablog.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel