HTC Shooter krijgt dualcore-processor


HTC komt, net als veel andere smartphonefabrikanten, met een smartphone met een dualcore-processor. De HTC Shooter, ook bekend onder de naam Pyramid, komt waarschijnlijk in de VS op de markt.

Na de teleurstelling op het MWC, waar HTC geen toestel met een snelle dualcore-processor presenteerde, was de verwachting dat het Taiwanese bedrijf snel met een supersmartphone zou komen. Vanuit Taiwan worden geruchten over de specificaties van dit toestel uiteraard niet bevestigd, maar het lijkt er sterk op dat de Shooter of Pyramid een processor met twee cores heeft. Het toestel draait naar verluidt Android 2.3 Gingerbread.

Dual core smartbench 2011 prod
Eén van de benchmarks, waarin de Shooter achterblijft bij de concurrentie

Op een aantal websites zijn benchmarks van het nieuwe toestel opgedoken. Daaruit blijkt dat de Shooter een achterstand op de werd onlangs aan een benchmark onderworpen, waaruit blijkt dat HTC nog werk aan de winkel heeft. De Shooter presteert op dit moment slechter dan de LG Optimus 2X Speed. Dat hoeft niet aan de hardware te liggen. De Shooter is een toestel in ontwikkeling, dus is het goed mogelijk dat HTC de achterstand net een aantal verbeteringen aan de software nog in weet te lopen.

Bron: Phonearena.comPraat mee over dit artikel