Google wijzigt naam Android Market

· 1 reactie


We hopen niet dat je erg gehecht was aan de naam Android Market want Google heeft besloten de naam te wijzigen in Google Play. Het wordt de nieuwe naam voor de winkel waar je online apps, boeken, films en muziek kunt aanschaffen.

Er waren door de jaren heen nogal wat plekken waar je content kon aanschaffen en dat was voor Google reden om er een winkelcentrum omheen te bouwen. Dit wordt Google Play. Er komt een aparte afdeling voor apps, muziek, films en boeken. Vanaf straks maakt het niet meer uit of je een game nou hebt aangeschaft op je desktop en wilt spelen op je tablet, of een film koopt op je mobiel en wilt afkijken op je hdtv.

Dit betekent dat op den duur de Android Market, Google Music en de Google eBookstore verdwijnen en op zullen gaan in het nieuwe Google Play. Die laatste twee waren in Nederland nog niet beschikbaar dus wij merken alleen dat de Android Market verdwijnt. Google rolt de update binnenkort uit naar Android-toestellen. Wil je daar niet op wachten dan is er een trucje; ga naar Instellingen > Toepassingen > Toepassingen beheren en klik op het tabblad 'Alles'. Scroll en klik op de Market-app en klik op het knopje 'Gegevens wissen'. De volgende keer dat je de Market opent zal de update naar Google Play starten.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel