Veel meer telecomverkeer dankzij Corona-thuisblijvers


Zowel KPN, Vodafone-Ziggo als T-Mobile melden tegenover de NOS veel meer telecomverkeer te zien op hun netwerken. Oorzaak ligt in de vele mensen die verplicht thuiswerken vanwege het Coronavirus. Noemenswaardige problemen zijn er echter niet.

Vodafone-Ziggo meldde eerder al vanwege de Corona-uitbraak gepland netwerkonderhoud uit te stellen. Bestaande klanten kunnen tot 13 april gratis films, comedy- en kinderprogramma's bekijken. Op het telecomnetwerk worden geen problemen verwacht omdat de capaciteit voldoende wordt geacht waardoor er voor thuiswerkers geen problemen worden verwacht.

Netflix mobile phone
Lekker even thuiswerken

Die problemen waren er vanochtend vroeg wel bij T-Mobile. Door het uitbreiden van de capaciteit waren de problemen slechts tijdelijk van aard. KPN zegt verder geen problemen te ondervinden als gevolg van het Corona-virus. Wel zijn de KPN-winkels tot 6 april gesloten. In België geeft provider Proximus gratis belminuten weg aan haar abonnees. Ook vervalt de downloadlimiet voor de vaste verbinding. In Nederland zijn naast de TV-extra's van Ziggo geen speciale acties bekend voor Corona-thuisblijvers.

Via: NOS
Foto: Stock Catalog (cc)


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel