Opera presenteert nieuwe versies mobiele browsers

· 4 reacties


Opera komt met een update voor zowel Opera Mobile als Opera mini, de mobiele browsers van het Noorse bedrijf. De browsers zijn beschikbaar voor bijna alle mobiele platformen, behalve iOS.

De mobiele browsers van Opera hebben een grotere aanhang dan de desktopbrowser, die het moeilijk heeft in de concurrentiestrijd met andere alternatieve browsers als Firefox en Google Chrome. Opera mini is populaire vanwege mogelijkheid om webpagina's aanmerkelijk kleiner te maken. Dat scheelt behoorlijk wat dataverkeer.

Ook voor dumbphones

Opera Mobile wordt veel gebruikt als browsers door gebruikers van Android en BlackBerry, maar vooral voor Symbian-gebruikers is Opera Mobile echt een must, omdat de standaard browser behoorlijk onderpresteert. Opera mini is ook beschikbaar als Java-applicatie, waardoor deze versie ook op veel niet-smartphones werkt.

Met de nieuwe release bereikt Opera Mobile versienummer 6, en Opera Mobile versienummer 11. De browsers kunnen gedownload worden via de applicatiemarkt van je smartphone, of via de website van Opera.

Bron: Phonescoop.com



Praat mee over dit artikel