Tests bewijzen het: Android is sneller


Na 45.000 keer een webpage geladen te hebben, zijn onderzoekers van het bedrijf Blaze Software eruit: Android laadt websites sneller dan iOS. De test werd uitgevoerd met 1.000 verschillende sites.

Android bleek in 84% van de pogingen om een site te laden sneller te zijn. Het onderzoek werd uitgevoerd met de websites van de bedrijven die vermeld zijn op de Fortune 1.000, een ranglijst met de 1.000 grootste Amerikaanse bedrijven. Het zijn dus bedrijven waarvan je mag verwachten dat ze hun website goed voor elkaar hebben.

Chart winlossloadtime v2

De test werden uitgevoerd met een iPhone 4, voorzien van iOS 4.3, de meest recente versie van het mobiele besturingssysteem van Apple, en een Google Nexus S, voorzien van Android 2.3 Gingerbread. De Nexus S was daarbij de iPhone ruim de baas. Gemiddeld laadde het Android-toestel websites 52% sneller. Het toont volgens Blaze 'eens en voor altijd' aan dat Android sneller is. Dat is natuurlijk onzin. Dit is slechts een tussenstand van een strijd die nog steeds uitgevochten wordt. Apple zal z'n best doen de achterstand in te halen, en de ontwikkelaar van Android zullen blijven werken om de voorsprong te houden. Wordt dus vervolgd!

Bron: Blaze.io



Praat mee over dit artikel