“Overname Nokia door Microsoft in april afgerond”


Nokia en Microsoft denken nog tot april nodig te hebben om de overname van de Devices & Services divisie rond te krijgen. Vorig jaar september werd aangekondigd dat Microsoft een groot deel van Nokia wou overnemen.

Naast de overname van het onderdeel dat verantwoordelijk is voor de telefoons krijgt Microsoft ook een licentie op alle Nokia-patenten. De overname betekent niet het einde voor Nokia maar wel voor de Nokia-telefoons.

Microsoft Nokia deal

Alleen toezichthouders zouden nog roet in het eten kunnen gooien. Eerder ontving het al een goedkeuren van de Europese en Amerikaanse toezichthouder. Beide partijen zijn alleen nog in afwachting van goedkeuring van Aziatische mededingingsautoriteiten. Als die binnen is dan lijkt niets meer een overname in de weg te staan.

Naamgeving

Het is nog onduidelijk hoe lang Microsoft de naam Nokia nog blijft gebruiken. In principe mogen ze die naam blijven toepassen maar het ligt voor de hand dat Microsoft de telefoons uiteindelijk onder eigen naam uitbrengt. Ook wat er dan met de Lumia-naam gebeurt in onbekend. Mogelijk verdwijnt deze, maar het is ook goed mogelijk dat Microsoft de Surface-naam gaat gebruiken.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel