LG komt met slimme lamp die via smartphone te besturen is


LG heeft haar eerste slimme LED-lamp aangekondigd. De lamp is tot 80% energiezuiniger dan traditionele gloeilampen en hebben een levensduur van 10 jaar. Maar het grote voordeel is dat je ze via je smartphone kunt bedienen.

Nieuw is het principe niet, zo kennen we de Philips Hue lampen al langer. Die zijn alleen relatief duur en er is een aparte hub voor nodig om ze aan te sturen. In tegenstelling tot de Hue-lampen kun je de LG lamp niet van kleur laten veranderen. Wel kun je ze laten dimmen.

LG lighting
LG's slimme lamp

De lamp heeft een vermogen van 10 watt wat overeenkomt met een 60 watt gloeilamp. De bediening kan gelegd worden met Android-apparaten met tenminste versie 4.3 en iPhones met minimaal iOS 6. Verbinding wordt gelegd met Bluetooth, dus je moet redelijk in de buurt zijn. Er is een functie waarmee je de lamp kunt laten knipperen als er een oproep binnenkomt. Ook is er een tijdschema in te stellen waarop de lamp aan en uit moet gaan. Maar het meest interessant is de adviesprijs van 35.000 won oftewel 25 euro per stuk.



Praat mee over dit artikel