Samsung ook met robuuste featurephone bezig; Xcover 3


Eerder deze week doken al geruchten op van de Galaxy Xcover 3. Een redelijk bescheiden Android-smartphone met robuuste en waterdichte behuizing. Nu verschijnen ook plaatjes van de Xcover 3 op, zonder Galaxy en dus zonder Android.

Dergelijke telefoons met een robuust uiterlijk en waterdichte eigenschappen worden gekscherend ook wel "bouwvakkerstelefoons" genoemd. Natuurlijk is de Samsung Xcover 3 B550 ideaal voor gebruik op de werk- of bouwplaats. Hij doet niet moeilijk over een plens cement, het happen van zand of duik in het zaagsel. Dat allemaal dankzij de IP67-certificering.

Samsung Xcover 3 B550
Samsung Xcover 3 (B550)

De naam is alleen wat verwarrend. Eerder nog dook een soortgelijk model op onder vrijwel dezelfde naam; de Galaxy Xcover 3. Dat is echter een smartphone draaiend onder Android. Deze Xcover 3 moet het zonder de Galaxy-serienaam stellen en beschikt dus niet over Android. Ook is er geen touchscreen aanwezig en zul je het met een numeriek toetsenbord moeten doen. Ideaal voor wie het allemaal niet zo uitgebreid hoeft. Qua specificaties is het dus allemaal niet zo speciaal; een 2.4 inch beeldscherm, 3 megapixel camera, Bluetooth en een ingebouwde FM-radio. Dat helpt dan meteen om de kosten te drukken; deze Xcover 3 (B550) komt vermoedelijk voor 99 euro in de winkels te liggen. Volgens de geruchten gaat dat nog voor juli 2015 gebeuren.

Bron: GSMArena


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel