Mio Explora K70; Windows Mobile navigatiephone


Mio heeft tijdens de CeBIT een nieuwe GPS telefoon aangekondigd; de Mio Explora K70. Dit LG Prada look-a-like toestel biedt volgens Mio de allerbeste oplossing voor GPS navigatie.

Dat kunnen ze natuurlijk wel zeggen, maar wat ze eigenlijk bedoelen is dat de Mio Explora K70 naast de Qualcomm GPS-chip ook beschikt over A-GPS ondersteuning. Op zich niet erg bijzonder, maar wel degelijk. Er lijkt standaard geen navigatiesoftware te worden meegeleverd, al bevinden zich wel enkele utilities op de Explora K70 om de GPS gegevens uit te lezen.

Mio Explora K70; Windows Mobile navigatiephone
Mio Explora K70

De Explora K70 is een 3.5 inch touchscreen smartphone draaiend onder Windows Mobile 6.1. Het TFT beeldscherm werkt met een resolutie van 240 x 400 pixels (WQVGA) en ondersteund auto-rotate. Qua netwerkondersteuning voldoende keus; Quadband met UMTS of HSDPA en WiFi. Ook Bluetooth ontbreekt niet en biedt zelfs ondersteuning voor Stereo Bluetooth koptelefoons.

Achter de grote cameraring op de achterzijde bevindt zich een 3.0 megapixel camera. Of deze geholpen wordt door een flitser is onduidelijk. Ook onbekend is de verwachte verkoopprijs en de beschikbaarheid van het toestel.Praat mee over dit artikel