Gebogen LG K8 4G toch onderweg naar Nederland


Hij werd halverwege maart samen met de K5 aangekondigd maar toen leek het er nog niet op dat hij naar Nederland zou komen. Met geen woord repte LG toen namelijk over een Europese release. Inmiddels hebben we hem toch gespot in z'n reis naar Nederland.

Over ruwweg 3 weken mogen we de LG K8 op Nederlandse bodem begroeten in het Indigo Blue en White. Twee vrij saaie kleuren voor een toch interessant toestel. Al was het maar om het 2.5D Arc Glass waarmee de K8 is uitgerust. Die fraai afgebogen glas beschermt het 5-inch grote HD-beeldscherm. Dat is een prima schermformaat om lekker mee te kunnen werken en toch nog probleemloos in een broekzak op te bergen. Wat ook lekker is, is dat LG de K8 heeft uitgerust met Android 6.0 Marshmallow; momenteel de meest recentste Android-versie.

LG K8 4G gebogen glas
LG K8; premium uiterlijk, betaalbaar prijskaartje

Net als bij de overige modellen uit de K-serie zet LG hier flink in op de camera-eigenschappen. Zo is de 8 megapixel camera achterop uitgerust met een autofocus-functie die werkt op aanraking. Raak het onderwerp aan waar je op wilt scherpstellen voor de perfecte foto. Voorop zit juist een 5 megapixel camera wat ook best netjes is. Het beeldscherm kan wit oplichten om voor extra licht te zorgen. Hierdoor zijn je selfies ook in het donker nog netjes belicht. Het interne geheugen van de LG K8 is met 8 GB wel wat weinig maar dit kan via een los verkrijgbare geheugenkaartje wel tot 32 GB worden uitgebreid. Los moet de LG K8 149 euro kosten, in combinatie met abonnement is dat veelal minder. Verwacht hem zo rond week 15 of 16 in de winkel.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel