Toshiba toont 13.3 inch tablet


Op Toshiba World, een evenement waarop het electronicaconcern nieuwe producten voor het komende jaar toont, heeft Toshiba de AT330 gepresenteerd, een tablet met een 13,3 inch scherm.

De tablet is voorzien van een Tegra-processor van Nvidia en een TV Tuner, zodat je ook TV kunt kijken op dit apparaat. Deze feature is vooral populair in Korea en Japan. Op Europese releases van tablets en smartphones wordt de TV-functionaliteit doorgaans achterwege gelaten. De tablet heeft een 5 megapixel camera aan de achterzijde, en een 1.3 megapixel camera aan de voorkant.

Het is nog niet duidelijk of de tablet op de markt komt, of slechts een prototype is. Op bovenstaande hands-on video is in ieder geval te zien dat de tablet al werkt. De vraag is of er behoeft is aan een tablet met een zo’n groot scherm. Gezien de trend om smartphones van een steeds groter scherm te voorzien, zou groei van het scherm van tablet een logisch vervolg zijn, al tast een groter scherm wel de draagbaarheid van een tablet aan.



Praat mee over dit artikel