Sony Ericsson toch bezig met PSP telefoon?


Eens in de zoveel tijd is het raak. Alweer bereiken ons namelijk berichten dat Sony Ericsson bezig is met een PSP telefoon. Ditmaal wordt het gerucht gevoed door een recentelijk opgedoken patentaanvraag.

De heren van Unwired View hebben weer een patentaanvraag opgedoken van een grote fabrikant van mobiele telefoons. Dit patent van Sony Ericsson draagt de naam "Orientation based multiple mode mechanically vibrated touchscreen display". En dat is een lange moeilijk naam voor een touchscreen telefoon inclusief foefjes als bewegingssensoren.

PSP geruchten uit de oude doos
Maar laten we eerst eens terug in de tijd gaan. Zo dateren de eerst berichten van een PSP alweer uit begin 2006. Toen schreef NieuweMobiel al over een mogelijke PSP telefoon. Sinds dat moment hebben we Chinese namaak PSP telefoons gezien, lekten duo-slider concepten uit en raakten ook concurrenten geïnteresseerd in gaming telefoons. En wat doet Sony Ericsson? Die ontkennen natuurlijk alles.

Sony Ericsson toch bezig met PSP telefoon?
Het nieuwe patent van Sony Ericsson's PSP telefoon

Het huidige idee van Sony Ericsson is een telefoon voorzien van een volledig touchscreen. Hierop kan dan de bediening weergegeven worden. Dankzij haptic feedback weet de gebruiker of hij een knop heeft 'ingedrukt' of niet. En wordt je tijdens 'Pro Evolution Soccer 2008' gebeld wordt, transformeert het toestel in een volwaardige telefoon.

Sony Ericsson toch bezig met PSP telefoon?
Had Apple niet hetzelfde idee?

Om een lang verhaal kort te houden, SonyEricsson wil een eigen iPhone maken waarop je PSP spellen kunt spelen.

Bron: Unwired View


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel