Specificaties Apple iPhone 6 liggen mogelijk op straat


De aankondiging van de volgende generatie iPhone ligt mogelijk nog een eind weg, een deel van de specificaties liggen mogelijk nu al op straat. Speerpunt van de volgende iPhone; sneller, groter en dunner.

Zo zou volgens Sonny Dickson de opvolger van de iPhone 5S een dikte hebben van slechts 5,59 millimeter. Het scherm krijgt een nieuwe resolutie en pixeldichtheid van 389 PPI. Hiermee wordt mogelijk de term Ultra-Retina toegepast. Apple kiest verder voor een nieuwe A8-processor die op maar liefst 2,6 GHz geklokt is.

iPhone slimmer
De iPhone is alvast op dieet

Deze specificaties roepen wel de nodige vragen op. Een telefoon van krap 5,6 millimeter dik is namelijk niet 'dik'. Vooral als je bedenkt dat de huidige iPhone 7,6 millimeter dik is. Het gerucht dat de volgende iPhone rond de 6 millimeter dik zou worden klonk overigens al eerder. Ook de verhoogde kloksnelheid lijkt wat aan de hoge kant. De A7-processor in de 5S draait op 1,3 GHz. Een verdubbeling klinkt mooi maar Apple doet dat alleen als het wat oplevert. Voor de marketing zullen ze het niet doen. Al met al zullen we nog even geduld moeten hebben voordat we het definitieve oordeel hebben.

Bron: @SonnyDickson


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel