“TSMC begonnen met Apple A8-processor voor iPhone 6”


Het Taiwanese TSMC zou alvast begonnen zijn met de fabricage van de volgende generatie Apple-processor; de A8. Deze moet onder andere terechtkomen in de iPhone 6. Dat de productie zo vroeg al van start gaat is opvallend.

Een aankondiging van de opvolger van de iPhone 5s wordt namelijk nog lang niet verwacht. Dat TSMC dan toch alvast begonnen is met de A8-processor is opmerkelijk omdat hiermee lijkt te worden aangegeven dat een groot deel van de specs van de iPhone 6 al in steen gebeiteld staat. Apple legt de lat voor de iPhone 6 dus óf erg laag of ze zijn juist heel erg zeker van hun zaak en weten wat ze willen.

Apple A7 processor
De A7-processor in de iPhone 5s

De iPhone 5s werd vorig jaar op 10 september aangekondigd. De verwachting voor de lancering van de iPhone 6 verschilt niet veel met die datum. Apple wil mogelijk een groter 4,8 inch display toepassen met de quantum dot techniek. Hierdoor moet een groter kleurengamma ontstaan. Amazon gebruikt dezelfde techniek in de Kindle Fire HDX-tablet. Eerder maakte Samsung vooral processors voor Apple, maar sinds de vele rechtszaken tussen beide probeert Apple op zoek te gaan naar alternatieve producenten.

Bron: AFP


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel