Sony Ericsson stelt bootloader open

· 1 reactie


Wie graag een smartphone wil waarop het makkelijk is om alternatieve software te installeren, kan binnenkort bij Sony Ericsson terecht. Het bedrijf wil het mogelijk maken om niet-officiele Android-versies te draaien.

Vanuit het oogpunt van de gebruiker is zo'n stap alleen maar toe te juichen. Wie liever niet met de software van zijn smartphone speelt, kan alles bij het oude houden, wie graag een alternatieve release zoals CyanogenMod wil draaien, kan dat straks ook. Zo heeft de gebruiker optimale vrijheid. Het betekent overigens nog steeds dat de garantie van je telefoon mogelijk vervalt. De mogelijkheid om alternatieve firmware te draaien zal beschikbaar zijn op de Xperia neo, Xperia pro, Xperia arc en Xperia Play.

HTC

Eerder lekte uit dat HTC, nu nog het favoriete merk van nerds die alternatieve Android-releases op hun smartphone draaien, mogelijk werkt aan het encrypten van de ROM op nieuwe smartphones, waardoor het een stuk moeilijker wordt om CyanogenMod of een andere custom ROM op het toestel te laden. De beslissing van Sony Ericsson om de bootloader open te gooien, zal door deze groep smartphone-fans enthousiast worden ontvangen.

Bron: Blogs.sonyericsson.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel