Sony: nieuwe Xperia X-reeks vervangt Z-serie, geen Xperia Z6


Sony Mobile Duitsland heeft in een Facebook-bericht gemeld dat de onlangs aangekondigde Xperia X-reeks bestaande uit de X, XA en X Performance de Xperia Z-familie gaat opvolgen. Er komt dus geen Xperia Z6.

Tijdens de presentatie van de Xperia X, XA en X Performance meldde Sony al dat ze hiermee een nieuwe weg inslaan en dat de modellen de weg vrijmaken voor de toekomst. Daar hechtte we toen nog niet zoveel waarde aan maar nu lijkt het erop dat de X-serie het einde betekent van de Xperia Z-reeks. Sony had niet erg veel succes met de Z-modellen dus er moest wel iets veranderen.

Sony Xperia X Performance kleuren
Deze Xperia X Performance is het nieuwe vlaggenschip

De Xperia X-modellen krijgen een 5 inch beeldscherm mee met metalen unibody. Verdwenen is de waterdichte behuizing, iets waar andere fabrikanten juist steeds vaker mee komen en waar Sony van oudsher groot voorstander van was. Jammer is misschien ook dat de schermresolutie van de X Performance niet hoger is dan Full HD. Sony imponeerde vorig jaar nog met de Z5 Premium die als eerste telefoon een 4K-scherm kreeg. Een opvolger lijkt volgens dit Facebook-bericht dus erg waarschijnlijk. Of ook de kleinere Xperia Z5 Compact hiermee ook geen opvolger krijgt zal afwachten zijn.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel