Xiaomi presenteert Mi 5 als nieuw betaalbaar vlaggenschip


Xiaomi heeft haar nieuwe vlaggenschip tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd. De Xiaomi Mi 5 kent voor een 5,2 inch grote beeldscherm en Snapdragon 820-processor met omgerekend 280 euro een bijzonder laag prijskaartje.

Xiaomi-telefoons zijn hier niet eenvoudig verkrijgbaar. Het Chinese bedrijf verkoopt ze hier namelijk niet zelf. Ze zijn wel als import verkrijgbaar maar daar betaal je dan ook voor. Of de Xiaomi Mi 5 hier dan ook voor minder dan 300 euro verkocht zal worden is onwaarschijnlijk. Dat zou jammer zijn want het 5,15 inch grote toestel met 16 megapixel camera en Snapdragon 820 staat juist bekend vanwege z'n lage prijs.

Xiaomi Mi 5 specificaties
Xiaomi Mi 5: veel voor weinig

Bijzonder is de 16 megapixel camera met Sony-sensor. Het gaat bij navraag om de IMX298-sensor die we ook van de Huawei Mate 8 kennen. Xiaomi past hier optische beeldstabilisatie toe die op 4-assen werkt. De meeste OIS-systemen in telefoons vandaag de dag filteren alleen bewegingen op 2 assen. Verwacht dus scherpere foto's bij de Xiaomi Mi 5, zelfs in het donker. Xiaomi heeft de zijkanten aan de achterkant afgebogen waardoor het metalen unibody wel wat weg heeft van de edge-modellen van Samsung. Nieuw is ook de fysieke homeknop aan de voorzijde. Hierin heeft het Chinese bedrijf een vingerafdrukscanner in verwerkt. Naast een 32 GB versie komt er ook een 128 GB uitvoering die omgerekend 320 euro moet kosten. Al deze modellen zullen vanaf 1 maart in thuisland China verkrijgbaar zijn. Het bedrijf zegt wel van plan te zijn hem naar West Europa te brengen maar kon niet zeggen wanneer dat gebeurt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel