Binnenkort ook bellen met WhatsApp


Binnenkort ook bellen met WhatsApp

WhatsApp krijgt ondersteuning voor gesprekken met elkaar te voeren. Hiermee wordt het door Facebook overgenomen bedrijf binnenkort een geduchte concurrent voor diensten als Skype. Als niet iedereen in de tussentijd overgestapt is op Telegram.

WhatsApp staat de laatste tijd flink in het nieuws. Is het niet vanwege de overname dan is het wel vanwege de stevige storing van afgelopen tijd. Al deze zaken bij elkaar heeft mensen de laatste tijd bewogen om massaal over te stappen op alternatieve diensten als Telegram. Feit is dat WhatsApp nog steeds een enorme fanbase heeft en op vele telefoontjes geïnstalleerd staat.

Nachtmerrie voor providers

Vanaf het tweede kwartaal komt er een nieuwe functie bij; telefoneren. De app was al een regelrechte nachtmerrie voor providers doordat het sms'verkeer er drastisch door is afgenomen. En het lijkt hiermee alleen nog maar erger te worden. Voortaan bellen we alleen nog maar via VoIP en volstaat een losse databundel om te telefoneren. Mocht het zover komen dan zou het totaalbedrag van 19 miljard dollar wat Facebook voor WhatsApp betaalde wel eens gerechtvaardigd kunnen zijn.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel