Intel heeft 64-bit Atom-processors klaar voor mobiele telefoons


Intel heeft op het MWC haar eerste 64-bit Atom-processor met LTE-ondersteuning aangekondigd voor mobiele telefoons. Daarnaast werd een samenwerking aangekondigd met diverse telecomfabrikanten.

Het gaat om de Atom Z3480 met codenaam Merrifield die op 2,13 GHz geklokt is. Deze dualcore processor is gebaseerd op een 22nm procedé en biedt ondersteuning om op een energiezuinige manier alle ingebouwde sensors te monitoren. Intel noemt het Integrated Sensor Solution, Apple gebruikt voor een soortgelijke toepassing een aparte processor; de M7.

Intel inside

Dan kondigde Intel ook nog quadcore Moorefield aan. Intel moet daarvoor nog een productnaam verzinnen. Iets waar ze tot de tweede helft van dit jaar over na kunnen denken, dan moet deze voor Android-geschikte processor uitkomen. Hij draait op 2,3 GHz en ondersteunt 4G. Om ervoor te zorgen dat deze Atom-processors wel in mobiele telefoons terechtkomen heeft Intel samenwerkingovereenkomsten gesloten met onder andere Foxconn, Lenovo, Asus en Dell. Hopelijk breekt Intel dan eindelijk door in de mobiele telefoonmarkt.



Praat mee over dit artikel