Qualcomm brengt Snapdragon 801 uit, Sony past hem direct toe in Xperia Z2

· 1 reactie


Momenteel is de krachtigste verkrijgbare processor van Qualcomm de Snapdragon 800. Daar komt verandering in in de licht gewijzigde Snapdragon 801. Vooral op grafisch gebied zal het verschil merkbaar zijn.

Zo moeten de nieuwe Adreno 330 graphics in de Snapdragon 801 maar liefst 28% sneller zijn dan z'n voorganger. En ook het verwerken van camerabeelden gaat 45% sneller. De nieuwe Krait 400-cores in de processor zelf zijn 14% sneller. Al met al leuke vooruitgangen waar op dit moment de Xperia Z2 van Sony al gebruik van maakt. Dat is namelijk de eerst aangekondigde telefoon die er gebruik van maakt.

Qualcomm Snapdragon

Iets anders wat de processor vanuit de doos ondersteunt is Dual SIM. Ook is de chipset geschikt voor LTE (Cat 4) en 802.11ac WiFi. Er volgt mogelijk snel een invasie van nieuwe telefoons die gebruik zullen maken van de Qualcomm Snapdragon 801. Dat komt omdat hij compatible is met de Snapdragon 800. Dit betekent dat als fabrikanten ooit een telefoon met de Snapdragon 800 heeft uitgebracht het toepassen van een Snapdragon 801 'appeltje-eitje' is. Hij lijkt hiermee een mooie tussenoplossing voor als de Snapdragon 805 uitkomt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel