Voorbeschouwing MWC: welke telefoons liggen in 2012 in de winkel?


HTC

Van HTC verwachten we de eerste quadcore-smartphone. Liet het bedrijf ons vorig jaar nog in de steek door de topmodellen pas volgende maand aan te kondigden. Ditmaal lijkt het bedrijf het vlaggenschip al tijdens het MWC zien. Gelukkig maar. We hebben het natuurlijk over de HTC Endeavor die voorheen ook als 'Edge' en 'Supreme' gelekt zijn. Dit zijn allen codenamen voor wat vermoedelijk de OneX moet heten.

HTC One X
HTC One X

De One X moet de Sensation XE opvolgen en draait naar volgens de geruchten onder Ice Cream Sandwich. Het scherm is 4.7 inch groot en beschikt over een HD-resolutie. HTC lijkt de primeur te hebben het het eerste quadcore-toestel dankzij de Nvidia Tegra 3-processor. Naast de One X is daar nog de Ville die waarschijnlijk als de One S op de markt komt, en de Prime die waarschijnlijk One V gaat heten.

HTC One S Ville
HTC One S (Ville)

De One S is met z'n 4.3 inch beeldscherm wat meer 'bescheiden' dan de One X. De resolutie lijkt uit te komen op qHD en de Android-versie op Ice Cream Sandwich. De processor beschikt over twee cores en draait op 1,5 GHz. Bovendien is daar nog de One V (Primo) die met z'n 3.7 inch scherm en dualcore 1 GHz processor mid-end genoemd mag worden.

Op het gebied van de naamgeving lijkt HTC dus een nieuwe weg in te slaan. We zijn naast nieuwe telefoons vooral benieuwd naar de nieuwste versie van Sense. Echt goed hebben we deze nog niet in actie gezien op Ice Cream Sandwich en we zijn benieuwd hoe HTC denkt zich te onderscheiden van andere Android-bouwers.



Praat mee over dit artikel