Voorbeschouwing MWC: welke telefoons liggen in 2012 in de winkel?


Iets later dan voorgaande jaren wordt ook dit jaar het Mobile World Congress gehouden in het meestal zonnige Barcelona. Als je wilt weten welke telefoons er in 2012 toe doen dan is dit verplicht leesvoer.

Ook NieuweMobiel.NL is er vanaf maandag 27 februari bij om live verslag te doen van het grootste event uit de telecomindustrie. Iedere fabrikant die zichzelf serieus neemt is aanwezig om het portfolio voor 2012 uit te stallen. We hebben in aanloop naar het MWC weer genoeg geruchten voorbij zien komen om een boordevolle voorbeschouwing samen te stellen.

Sony (Ericsson)

Qua hoeveelheid nieuwe telefoons verwachten we misschien nog wel het meest van Sony. Natuurlijk hebben we de Xperia S, maar er is meer. Allereerst lijkt het merk door te borduren op de simplistische naamgeving van slechts één letter. Zo wordt een Xperia P en een Xperia U verwacht. Het vlaggenschip is en blijft de S, maar daarnaast komt het kleinere broertje de Xperia U; een 3.5 inch fulltouch phone.

Sony Xperia U Kumquat ST25i
Sony Xperia U

Iets groter is de Xperia P die eerder als Nypon lekte. Als de geruchten kloppen is dit een 4 inch grote telefoon en deelt het toestel veel specs van de Xperia S, zij het iets minder high-end. Blijven over de Pepper (MT27i) die waarschijnlijk de Neo gaat opvolgen en de Tapioca (ST21i) wat een 3.2-inch Android-smartphone met 800 MHz processor moet zijn.

Verwacht verder het nodige Sony Entertainment geweld. Nu de telefoons geheel door Sony gemaakt worden zullen alle Sony-diensten nog meer geintegreerd worden. Een voorbeeld daarvan is DotSwitch waarmee je via je telefoon diverse (Sony-)apparaten kunt bedienen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel