Aldi betreedt smartphonemarkt

· 12 reacties


Supermarktketen Aldi gaat binnenkort een drietal smartphones verkopen onder de merknaam Wolfgang (AT AS43D, AT AS28S en AT Q9D). Allen zijn Android-smartphone met dualsim mogelijkheden. Later dit jaar volgen nog twee smartphones.

Aldi was al actief in de telecommarkt door de verkoop van prepaid en mobiel internet onder de naam Aldi Talk. Nu voegt het daar dus ook een eigen lijn smartphones aan toe. Zo is er een dualsim fulltouch 4.3 inch smartphone onder Android (AT-AS43D). Bijzonder eraan is de mogelijkheid om op beide simkaarten een 3G-verbinding actief te hebben. Bovendien beloofd Aldi met de 800 MHz processor en snelle ervaring. Aan de achterzijde een 5 megapixel camera, de voorzijde beschikt over een VGA-camera.

Aldi Wolfgang

Ook is er een compactere Android smartphone, tevens dualsim maar dan met een 2.8 inch scherm (AT-AS28S). Tot slot is er een social messenger phone die voor 49,99 over de toonbank gaat; de AT-Q9D. Ook deze is dualsim en beschikt over een handig volledig toetsenbord om snel en eenvoudig berichten uit te wisselen.

Aldi Wolfgang USB stick

Naast drie dualsim-telefoons brengt Aldi een USB-stick op de markt bedoeld voor mobiel internet op je laptop. Niet alleen mobiel internet is hiermee mogelijk, er kan ook mee gebeld worden. De stick moet 39,99 euro kosten en alle apparaten zijn simlockvrij.

Facebook-logo?

Wat misschien nog wel het meest opvalt is het logo van Aldi's Wolfgang; de letter F in spiegelbeeld. Dat lijkt erg sterk op het Facebook-logo en we vermoeden dan ook binnenkort enkele rechtszaken daarover.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel