Hi introduceert Lease-smartphone bij nieuwe abonnementen


KPN-dochter Hi komt vanaf 12 maart met nieuwe abonnementen, die een forse wijziging van ten opzichte van het huidige aanbod zal betekenen. Een internetabonnement wordt de basis van het aanbod.

Bij dat internetabonnement kan een klant kiezen voor een belbundel en een lease-telefoon. Het belpakket is optioneel, net als het lease-toestel. Je kunt ook kiezen voor een gratis smartphone in één van de elf categorieën. Wil je een high-end smartphone dan kun je die leasen. Bij een contract van 24 maanden kost dat tot 35 euro per maand voor het duurste toestel.

hi abonnementen

Hi-woordvoerder Renske Algra zegt dat de lease-tarieven voor verschillende telefoons op 1 maart bekend worden gemaakt. Volgens Algra komt de wijziging van de tarieven neer op een verlaging van tien procent. Onderdeel van de lease-constructie zal een service zijn, waarbij Hi je bij een defect toestel binnen 4 uur van een vervangend toestel met hetzelfde OS voorziet.

De operator hanteert datalimieten, maar staat een zeer beperkte verbinding van 32 Kbps toe als de MB’s uit je bundel op zijn. Volgens Hi is 32 Kbps voldoende om berichten te verzenden met apps zoals WhatsApp en Twitter. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een internetbundel van 10 euro, die altijd beperkt is tot 32 Kbps.

De optionele belbundels in de nieuwe abonnementsstructuur beginnen bij 5 euro voor 75 minuten of SMS’jes, en lopen door tot 45 euro per maand voor een bundel van 1000 minuten of tekstberichten. Deze tarieven gelden bij een abonnement van 2 jaar. De nieuwe abonnementen worden vanaf 12 maart aangeboden.Praat mee over dit artikel